Dé centrale plek over werken en hiv
voor werkgevers, beroepsgroepen, intermediairs en werknemers (met hiv)

Denkhulpmettekst 100Kan ik steun verwachten van mijn werkgever? Wat zijn de financiële gevolgen als ik wegens ziekte een periode niet of minder ga werken? Op welke uitkeringen kan ik aanspraak maken? Zijn er re-integratiemogelijkheden? De Denkhulp is een website met stappen die makkelijk kunnen worden doorlopen. Het beantwoordt vragen die mensen kunnen hebben over hun functie, arbeidsvoorwaarden, privacy, re-integratie en uitkering.

SZW

Het Ministerie van SZW is samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van alle werknemers, waaronder ook werknemers met hiv. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de  implementatie van de arbeidsstandaard op het gebied van hiv (2010).

ILO

De International Labour Office (ILO) is in internationaal verband samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van werknemers (met hiv). Hiv krijgt speciale aandacht van de ILO omdat hiv wereldwijd een grote impact heeft op de werkzame bevolking heeft.

Expertisegroep

De Expertisegroep Werk en hiv heeft in samenwerking met de Hiv Vereniging Nederland het initiatief genomen tot de opzet van positiefwerkt.nl. Dé centrale plek over werken en hiv voor werkgevers, beroepsgroepen, intermediairs en werknemers (met hiv).