Dé centrale plek over werken en hiv
voor werkgevers, beroepsgroepen, intermediairs en werknemers (met hiv)

Vanaf 1 maart 2016 biedt www.opeigenkrachtaanhetwerk.nl de mogelijkheid om een werkscan te maken. Met deze werkscan logo oek 100onderzoek je hoe je gezond kunt blijven werken. Kijk je naar de balans werk-privé, welke gedachten je hebt over loopbaanontwikkeling. En of je vragen hebt over je leefstijl en instrumenten nodig hebt om zelf je zaken beter te kunnen overzien. Na de werkscan kun je op de website bij 'Gids' voor jezelf verwijzingen en tips opzoeken. Doen!

SZW

Het Ministerie van SZW is samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van alle werknemers, waaronder ook werknemers met hiv. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de  implementatie van de arbeidsstandaard op het gebied van hiv (2010).

ILO

De International Labour Office (ILO) is in internationaal verband samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van werknemers (met hiv). Hiv krijgt speciale aandacht van de ILO omdat hiv wereldwijd een grote impact heeft op de werkzame bevolking heeft.

Expertisegroep

De Expertisegroep Werk en hiv heeft in samenwerking met de Hiv Vereniging Nederland het initiatief genomen tot de opzet van positiefwerkt.nl. Dé centrale plek over werken en hiv voor werkgevers, beroepsgroepen, intermediairs en werknemers (met hiv).