Informatiepunt

Onderstaande rubrieken verschaffen ieder op een eigen manier informatie en ondersteuning. Tevens is er de mogelijkheid eigen ervaringen te delen en vragen via de vraagbaak voor te leggen.

De redactie van positiefwerkt wil graag veelzijdig zijn in haar informatie over werken en hiv. Toch zal het ook voorkomen dat antwoord op een vraag of andere informatie niet beschikbaar is. Stel hier je vraag.

Frequently Asked Questions (FAQ's)- veel gestelde vragen - worden in deze rubriek verzameld en kort beantwoord. Veel van deze vragen draaien rondom sollicitatie, werk, ziekmelding & rechten en plichten.

De merendeels ervaringsdeskundige vrijwilligers van het Servicepunt van de Hiv vereniging Nederland staan je graag te woord. Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 - 22.00 uur.

Deze online cursus behandelt verschillende onderwerpen die kunnen spelen op je werk. Met oefeningen, informatie, tips en handvatten rondom communicatie tussen mensen onderling en het aangaan van een gesprek met bijvoorbeeld je leidinggevende.

Het Forum van de Hiv Vereniginng is een platform waar hiv-positieven en betrokkenen meningen, vragen en ervaringen plaatsen. Op het gebied van werk en in het algemeen rondom leven met hiv.

Korte informatie over onderwerpen zoals: solliciteren, afwegen of je vertelt over je hiv-status, hoe je werkzaam kunt blijven of je omstandigheden kunt aanpassen, tips voor het starten van een eigen bedrijf en gerichte juridische informatie.

Helaas komen mensen met hiv op het werk en in het dagelijks leven nog vaak onbegrip, misvattingen, angst en zelfs discriminatie tegen. Lees hier meer over de fabels en feiten.

SZW

Het Ministerie van SZW is samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van alle werknemers, waaronder ook werknemers met hiv. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de  implementatie van de arbeidsstandaard op het gebied van hiv (2010).

ILO

De International Labour Office (ILO) is in internationaal verband samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van werknemers (met hiv). Hiv krijgt speciale aandacht van de ILO omdat hiv wereldwijd een grote impact heeft op de werkzame bevolking heeft.

Expertisegroep

De Expertisegroep Werk en hiv heeft in samenwerking met de Hiv Vereniging Nederland het initiatief genomen tot de opzet van positiefwerkt.nl. Dé centrale plek over werken en hiv voor werkgevers, beroepsgroepen, intermediairs en werknemers (met hiv).