Cursus communicatie

Deze online cursus behandelt verschillende onderwerpen die kunnen spelen op je werk. Met oefeningen, informatie, tips en handvatten rondom communicatie tussen mensen onderling en het aangaan van een gesprek met bijvoorbeeld je leidinggevende.

voorstel filmpje vrouw 200In deze online cursus nemen vijf mensen met hiv en een bedrijfsarts je mee langs verschillende onderwerpen die kunnen spelen op je werk. Naast de oefeningen, laten tips en informatie rondom communicatie tussen mensen onderling je nadenken over hoe jij je op wilt stellen en de keuzes die je daarin maakt.

‘Vertel ik wel of niet over mijn hiv-status’ – ‘Hoe stap ik in een gesprek met mijn leidinggevende’ – ‘Wat is nou precies de rol van de bedrijfsarts en wat kan deze voor mij betekenen’ – ‘Ik wil bespreekbaar maken hoe ik binnen mijn werk dingen op een goede manier organiseer’ – ‘En als ik dan mijn hiv-status wil bespreken, wat moet ik me dan realiseren’ -  ‘Werk is niet het enige in mijn leven –hoe zorg ik voor de juiste balans’.

Onderwerpen
wie vertel ik wat 200Deze cursus geeft handvatten voor jouw afweging om hiv al dan niet bespreekbaar te maken op je werk. Ook krijg je inzicht in wat een rol kan spelen bij jouw gesprekken met collega’s, je leidinggevende of je bedrijfsarts. Tegelijkertijd krijg je tips en suggesties hoe je daarin kunt gaan staan. Meerdere filmpjes met persoonlijke verhalen binnen het werk kunnen je inspireren in het  omgaan met hiv binnen je werkomgeving. Zo wordt ook je weekschema onder de loep genomen  om te kijken naar jouw energie en balans tussen werk en privé.  

Aan de slag
start cursus communiceren 200Deze online cursus is een zelfstudie die je thuis op PC of tablet kunt volgen. Zorg ervoor dat je geluid, acrobat reader voor pdf’s en een tekstprogramma (Word of Wordpad) hebt. De cursus volg je in jouw eigen tempo, waar je gestopt bent kun je de volgende keer weer verder. Er is geen een op een begeleiding. Maar als vragen in je hoofd opkomen neem dan contact op met het Servicepunt (ma, di, do van 14.00 – 22.00 uur op 020 – 689 25 77) of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Veel plezier en succes met de cursus: www.positiefwerkt.nl/communiceren.

SZW

Het Ministerie van SZW is samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van alle werknemers, waaronder ook werknemers met hiv. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de  implementatie van de arbeidsstandaard op het gebied van hiv (2010).

ILO

De International Labour Office (ILO) is in internationaal verband samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van werknemers (met hiv). Hiv krijgt speciale aandacht van de ILO omdat hiv wereldwijd een grote impact heeft op de werkzame bevolking heeft.

Expertisegroep

De Expertisegroep Werk en hiv heeft in samenwerking met de Hiv Vereniging Nederland het initiatief genomen tot de opzet van positiefwerkt.nl. D├ę centrale plek over werken en hiv voor werkgevers, beroepsgroepen, intermediairs en werknemers (met hiv).