Verplichtingen? Je moet meewerken

Als je een uitkering van UWV aanvraagt of reeds ontvangt, dan ben je verplicht om inlichtingen te verstrekken, gehoor te geven aan oproepen voor gesprekken en mee te werken aan keuringen.

 

Telefonische vragen voor een herkeuring beantwoorden? Neen, dat hoeft niet

Je hoeft geen vragen via de telefoon te beantwoorden. Een herkeuring kan niet telefonisch plaatsvinden. Daarvoor is een persoonlijk gesprek nodig. 

 

Niet eens met een UWV beslissing? Een mediator kan uitkomst bieden

De weg van bezwaar, beroep en hoger beroep kost tijd energie en geld. Je kunt dan overwegen gebruik te maken van een mediator, een onpartijdige bemiddelaar die met jou en UWV om de tafel gaat zitten om te komen tot een oplossing van het conflict.
Meer weten, surf naar: www.uwv.nl (klik op ‘contact’ en daarna op ‘bezwaar en beroep’). Kijk ook op mfnregister.nl.

 

Is het verstandig afstand te doen van (een deel van) je dienstverband?

Neen. Stel dat je 30 uur in de week werkt. Daarnaast ontvang je, via de salarisadministratie van jouw werkgever, voor 10 uur een UWV-uitkering. Je werkgever wil het contract van jouw dienstverband verlagen met deze 10 uur en hij raadt je aan de UWV-uitkering rechtstreeks door het UWV aan jou te laten uitbetalen.
Dit is niet verstandig. Het UWV raadt iedereen af om afstand te doen van (een deel van) het dienstverband. Mocht je in de toekomst toch weer in staat zijn om meer te gaan werken dan houd je hierop wel je recht.

 

Als ik aanpassingen op het werk nodig heb?

De werkgever is verplicht aanpassingen uit te voeren voor een werknemer, zodat hij zijn werk kan doen. Hiervoor kan de werkgever een beroep doen op de Subsidieregeling aanpassing werkplek van werknemers met een handicap of chronische ziekte. De werknemer moet natuurlijk kunnen onderbouwen dat hij aanpassingen nodig heeft. Het is hierbij natuurlijk niet altijd nodig je hiv-status te melden.

 

De laatste tijd is mijn situatie rondom hiv verergerd. Kan ik eventueel een hogere uitkering krijgen?

Ja dat kan, afhankelijk van je persoonlijke situatie. Kijk voor informatie op www.uwv.nl of neem contact op met je arbeidsdeskundige of WIA-begeleider.

 

SZW

Het Ministerie van SZW is samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van alle werknemers, waaronder ook werknemers met hiv. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de  implementatie van de arbeidsstandaard op het gebied van hiv (2010).

ILO

De International Labour Office (ILO) is in internationaal verband samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van werknemers (met hiv). Hiv krijgt speciale aandacht van de ILO omdat hiv wereldwijd een grote impact heeft op de werkzame bevolking heeft.

Expertisegroep

De Expertisegroep Werk en hiv heeft in samenwerking met de Hiv Vereniging Nederland het initiatief genomen tot de opzet van positiefwerkt.nl. D├ę centrale plek over werken en hiv voor werkgevers, beroepsgroepen, intermediairs en werknemers (met hiv).