Spreekuur hiv en werk

Voor mensen met hiv die vragen hebben over werk of daarbij ondersteuning zoeken biedt de Hiv Vereniging een spreekuur. Of het nu gaat om reïntegratie, aan het werk blijven, een beslissing van het UWV of om de WIA, zo lang je vraag werkgerelateerd is, kun je er terecht.
Het spreekuur in de praktijk
Iedere eerste maandag van de maand is Erik Meijs bij de vereniging aanwezig tussen 11.00 – 13.00 uur, Eerste Helmersstraat 17 Amsterdam. Dus kom gerust langs. Telefonische kun je voor die dag een afspraak maken: 020 – 620 21 22.

flyer reintegratie 250Voor mensen met hiv die vragen hebben over werk of daarbij ondersteuning zoeken biedt de Hiv Vereniging een spreekuur op iedere eerste maandag van de maand. Of het nu gaat om reïntegratie, aan het werk blijven, verstoorde werkrelatie, een beslissing van het UWV of om de WIA, zo lang je vraag werkgerelateerd is, kun je er terecht.

Het spreekuur in de praktijk
Iedere eerste maandag van de maand is Erik Meijs tussen 11.00 – 13.00 uur bij de vereniging aanwezig, Eerste Helmersstraat 17, Amsterdam. Dus kom gerust langs. Telefonisch kun je voor die dag een afspraak maken: 020 – 620 21 22.

Andere mogelijkheden:

  • Het Servicepunt van de Hiv Vereniging is bereikbaar op ma, di en do van 14.00 - 22.00 uur op 020 - 689 25 77. Zij kunnen ook vragen beantwoorden of doorverwijzen. Je kunt ook per e-mail contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Denkhulp Werk en Chronisch Ziek - een website waarop vragen worden beantwoord over je functie, arbeidsvoorwaarden, uitkeringen en re-ïntegratie.

SZW

Het Ministerie van SZW is samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van alle werknemers, waaronder ook werknemers met hiv. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de  implementatie van de arbeidsstandaard op het gebied van hiv (2010).

ILO

De International Labour Office (ILO) is in internationaal verband samen met de sociale partners verantwoordelijk voor de positie van werknemers (met hiv). Hiv krijgt speciale aandacht van de ILO omdat hiv wereldwijd een grote impact heeft op de werkzame bevolking heeft.

Expertisegroep

De Expertisegroep Werk en hiv heeft in samenwerking met de Hiv Vereniging Nederland het initiatief genomen tot de opzet van positiefwerkt.nl. Dé centrale plek over werken en hiv voor werkgevers, beroepsgroepen, intermediairs en werknemers (met hiv).